Sport

Ki állíthatja meg a Veszprémet?

A papírforma biztos veszprémi sikert ígér a hétvégi férfi kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjén a Pestszentimrei Sportkastélyban.

A címvédő alakulat egyetlen nagy hazai ellenfele, a Pick Szeged már korábban kiesett, a nyolcaddöntőben az az FTC győzte le, amely aztán nem állt ki a Veszprém ellen a következő körben.

A Tatabánya Carbonex ezzel együtt április 6-án “csak” 32-30-ra kapott ki az NB I-ben százszázalékos veszprémiektől, akiknek akkoriban a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő járhatott a fejükben. Tatabányán 29-21-re győzött az esélyesebb címvédő.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője kiemelte a négyesdöntőt felvezető keddi, sajtótájékoztatón, hogy együttesében jelen pillanatban mindenki egészséges, még Fazekas Nándor is felépült. “Egy 19-szeres kupagyőztesnek mindenképpen bizonyítani kell. A kupaküzdelem azonban mindig más, speciális, ugyanis nincs lehetőség a javításra” – tette hozzá.

Bódi Dezső, a Tatabánya társadalmi elnöke hangsúlyozta: a csapat célja, hogy a lehető legszebb játékot nyújtsa majd a Veszprém ellen elődöntőben. Szeretnének megfelelni az elvárásoknak, ugyanakkor a reális cél csak az lehet, hogy a dobogó harmadik fokára lépjenek fel.

A másik ágon a PLER a másodosztályú Vác-Taxi 2000 együttesével találkozik. A házigazda pestszentlőrincieknek komoly sanszuk van, hogy fináléba kerüljenek, míg a Vác – amely többek között az élvonalbeli, ám ott vegetáló dunaújvárosiak elleni döntetlennel léptek tovább – számára már az siker, hogy története során először ilyen messzire jutott az MK-ban.

Zsiga Gyula, a Vác trénere elmondta: tisztában vannak vele, hogy reális esélyünk nincsen, ugyanakkor a négyes döntőben szeretnének olyan játékot bemutatni, amellyel kivívják a közönség elismerését.

Adorján Gábor, a PLER edzője elárulta, természetesen örülnek a sorsolásnak, és egyértelműen döntőbe jutást vár csapatától.

Az MK ezüstérmese a következő idényben a KEK-ben indulhat.

A program:

Szombat, elődöntő:

PLER – Vác-Taxi 2000 15:45
MKB Veszprém – Tatabánya Carbonex 18:00

Vasárnap:

A 3. helyért: 13:45
Döntő: 16:00

Az eddigi győztesek:

19-szer: Fotex KCV (VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Fotex VSE, MKB Veszprém)
6: Bp. Honvéd, Pick Szeged (Tisza Volán)
4: Elektromos SE, Rába ETO (Rába Vasas ETO)
3: Bp. Spartacus SC
2: Bp. Dózsa SK, Tatabányai Bányász SC
1: Bp. Vörös Meteor, FTC, Vasas SC, Debreceni Dózsa SE, Dunaferr SE

Ajánlott videó

Olvasói sztorik