Sport

Talmácsi szeretne a tűz közelében maradni

A világbajnok magyar versenyző folyamatosan készül a visszatérésre, de nem bánja, hogy idén nem akart mindenáron motorozni.

A 125 kcm-es kategória 2007-es világbajnoka tavaly még hatodik volt a Moto2-ben, de hosszú tárgyalássorozat után úgy alakult, hogy idén nem fog versenyezni. “Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon furcsa érzés, hogy nem lehetek ott a MotoGP indulói között. Azonban tíz év versenyzés után csak olyan helyen szeretném vállalni az indulást, ahol lehetőségem van megmutatni, mit tudok, mire vagyok képes. Viszont már az első verseny megerősítette a megérzésemet, hogy a mindenáron való motorozás nem lett volna éppen jó döntés. A G22 csapat a Moto2-ben a mezőny végéhez tartozik, más csapatoknál pedig a pénztárca dominált volna” – mondta el Talmácsi Gábor az MTI-nek adott interjújában.

Hozzátette, a Jack&Jones by A. Banderas csapattal már aláírt szerződése volt, kiszállásuk után superbike és supersport kategóriában induló csapatokkal is egyeztetett, de volt ajánlata a Moto2 géposztályból is. A legvégén a G22 csapattal próbált megállapodni, ők azonban folyamatosan változtattak a feltételeken. Mint elárulta, azoknál a csapatoknál, ahol fizetni kellett volna, nagyságrendileg 200 000 és 600 000 euró között mozogtak a kért összegek.

Talmácsi Gábor elárulta, keményen készül és edz, emellett kecsegtető meghívásokat is kapott különböző versenyekre.

A magyar világbajnok folyamatosan felmérné a lehetőségeket jövőjével kapcsolatban, így idei futamokon is megjelenik majd. “Mindenképpen el fogok utazni jó pár versenyre, hiszen szeretnék a tűz közelében maradni. Szeretném, hogy számoljanak velem a csapatfőnökök, amit leginkább úgy tudok elérni, ha személyesen találkozom velük, ha sűrűn látnak” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik