Sport

Hoki vb: az utolsó felkészülési napok jönnek

A magyar válogatott vasárnap már divízió I-es világbajnoki mérkőzést játszik a Papp László Arénában, előtte jönnek az ukránok.

A káposztásmegyeri Jégpalotában délelőtt huszonöt mezőnyjátékos és három kapus készülődött, közülük három csatár, két védő és egy hálóőr kerül ki az ukránok elleni keddi-szerdai két találkozó után. Most kapcsolódott be a felkészülésbe három légiós – az újonc Bartalis István, valamint Vas Márton és Szélig Viktor -, illetve az eddig sérüléssel bajlódó Tokaji Viktor és a betegségéből felgyógyult Kovács Csaba.

Horváth András kisebb sérülése ellenére is jégre ment, akárcsak Holéczy Roger, aki már teljes értékű munkát végez azután, hogy jobb keze rendbe jött.

A felkészülési szakaszban az utolsó ellenfél az ukrán együttes lesz, kedden a Jégpalotában 19, szerdán Dunaújvárosban 18 órakor kezdődik a találkozó. A vendégek szintén divízió I-esek, ők vasárnaptól Kijevben próbálnak meg felkerülni a világelitbe.

A két együttes eddig tizenegyszer találkozott egymással. Lett volna egy tizenkettedik mérkőzés is, ám az 2004. február 6-án elmaradt, mert a magyar csapat csomagjai nem érkeztek meg a minszki tornára, a nemzetközi szövetség pedig 5-0-val az ukránoknak írta jóvá a meccs három pontját. Utóbbival együtt született tíz ukrán és két magyar győzelem. Az egyik ebből örökre emlékezetes marad a magyaroknak: 2008. április 19-én Szapporóban 4-2-re nyert Pat Cortina együttese, és ezzel hetven év után visszakerült a világ élvonalába.

Azóta egyszer csapott össze a két gárda: a vancouveri olimpiai selejtező rigai kvartettjében, 2009. február 8-án büntetőkkel nyertek 4-3-ra az ukránok.

A magyarok a felkészülés során egy hete Zalaegerszegen 7-1-re győztek a horvátok ellen, majd pénteken borzalmas kezdés (6. perc: 0-3) után 5-4-re kikaptak a szlovénoktól, akiket aztán 5-1-re vertek el Székesfehérváron szombaton.

A magyar keret:

Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Szuper Levente (Arizona Sundogs)

Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Svasznek Bence (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Vasas), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19)

Csatárok: Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19)

A csapat további programja:

Felkészülés:

április 12., kedd 19:00: Magyarország-Ukrajna, Budapest/Jégpalota
április 13., szerda 18:00: Magyarország-Ukrajna, Dunaújváros

A vb magyar mérkőzései:

április 17., vasárnap 19:30: Magyarország-Hollandia
április 18., hétfő 19:30: Magyarország-Koreai Köztársaság
április 22., péntek 19:30 Magyarország-Spanyolország
április 23., szombat 19:30: Magyarország-Olaszország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik