Sport

Karmacsi épphogy lemaradt az olimpiai kvótáról

Karmacsi Ildikó kiváló teljesítménnyel az ötödik helyen végzett a női légpuskások között a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő Világkupa-versenyen.

A viadal honlapja szerint Karmacsi a 40 lövéses alapversenyt 396 körrel zárta, amivel hét társával együtt állt a hatodik helyen, így nyolcuk között szétlövést rendeztek a még három finalista helyért. A “ráadást” a magyar sportoló jól bírta idegekkel (51,2 kör), a miniverseny harmadikjaként végzett, így a döntő nyolcas lőállása lett az övé.

A fiatal, mindössze 22 éves magyar keze a döntőben sem remegett meg, mindössze két kilencest lőtt (9,9; 9,7 kör), a tíz lövést végül 101,9 körrel zárta, s ötödik lett. A Világkupa-versenyeken, így Csangvonban is a légfegyveres számokban három-három londoni hely talál gazdára, ám mivel a Karmacsi előtt végzettek közül még senkinek sem volt kvótája, élete legjobb felnőtt Vk-eredménye nem ért ötkarikás szereplést.

A női légpuskások versenye nagyon kiélezett volt, a “tolongásról” mindent elmond, hogy a Karmacsinál mindössze egy körrel gyengébb, az alapban 395 körrel zárt Joó Éva a 24. lett. Ugyanitt Miskolczi Julianna gyenge napot fogott ki, 388 körrel a 72. helyen végzett.

Női sportpisztolyban a sydneyi Vk-n ötödik Csonka Zsófia ezúttal 575 körrel a 31., míg a junior vb-ezüstérmes Babicz Sára 571 körrel a 43. lett.

Hétfőn nem lesz magyar érdekeltje a versenynek, kedden női légpisztolyban Csonka és Babicz, a női kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett számában pedig Joó Éva szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik