Sport

A finálé kapujában a Fradi

A Ferencváros 31-27-es győzelmet aratott a francia Metz otthonában a női kézilabda KEK elődöntőjének vasárnapi első mérkőzésén.

Az első negyedórában még a franciák irányítottak, 1-2 góllal vezettek, ám utána nagyobb sebességre kapcsolt a magyar együttes, és fokozatosan elhúzott. A védekezés remek volt, támadásban pedig alig volt hiba. Így aztán a meglepett hazaiak alaposan leszakadtak, és a szünetben már ötgólos volt a magyar együttes előnye.

A folytatásban sem állt le a Fradi, egyszerűen mindenben jobb volt vendéglátójánál. Negyedórával a vége előtt – emberelőnyben – sikerült kétszámjegyűvé hizlalni a különbséget (17-27). A Metz időkérése után sorozatban háromszor volt eredményes, és a bírók támogatását is élvezve megkezdte a felzárkózást.

Vészesen fogyott az előny, négy perccel a vége előtt már csak 28-25-re vezetett az FTC, amely végül négy góllal diadalmaskodott.

Ha nem sikerült volna az utolsó negyedóra borzalmasra, akkor a magyar együttes már most finalistának érezhetné magát, ám helyzete így is nagyon kedvezőnek mondható a jövő vasárnapi, népligeti visszavágó előtt.

Női KEK-elődöntő, 1. mérkőzés:
Metz (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-31 (12-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik