Sport

Sikerült a visszavágás a szlovénok ellen

A divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott a tegnapi vereség után ma 5-1-re győzött Székesfehérváron.

A két csapat pénteken Budapesten találkozott, akkor a vendégek már a 6. percben 3-0-ra vezettek, és végül nagy csatában 5-4-re diadalmaskodtak. Változás volt, hogy ma nem Szuper, hanem Hetényi védett, illetve lehetőséget kapott Vas Márton és Kóger is.

Ezúttal remekül játszott a magyar együttes már a kezdetektől, sokkal több volt a test-test elleni csata, Hetényi pedig biztosan védett. Az első gólt Nagy szerezte meg, aki egy késleltetett kiállítás alatt Palkovics centerezése után vágta a korongot éles szögből a kapuba.

A folytatás is káprázatosan alakult. Nagy erőszakosságának köszönhetően Benk lőtt gólt, majd azok után, hogy David Rodman szépített, beindult a henger. Ladányi a kapu előtt saját kipattanóját vágta be, aztán D. Rodman a bírókkal került összetűzésbe, és ezért végleges kiállítást kapott. Közvetlenül, egy másodperccel a szünet előtt Ladányi kapásból ért el fantasztikus emberelőnyös találatot.

A végén még Magosi lőtt szép passzok után gólt, így aztán parádés győzelem lett a vége. A magyarok öt vereség, 2006. december 16. után győzték le ismét a világ élvonalába tartozó szlovén csapatot.

A találkozó után négy játékossal szűkült a divízió I-es jégkorong-világbajnokság előtt álló magyar válogatott kerete: kikerült a csapatból a kapus Rajna Miklós, valamint Tóth Adrián, Kiss Ákos és Azari Zsolt.

A felkészülés során még két összecsapás vár a magyarokra: kedden a káposztásmegyeri Jégpalotában, szerdán pedig Dunaújvárosban az ukránok lesznek az ellenfelek. A divízió I-es vb április 17-től 23-ig tart a budapesti Papp László Arénában.

Eredmény:

Magyarország-Szlovénia 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
gólszerzők: Nagy (12.), Benk (31.), Ladányi (39., 40.), Magosi (54.), illetve D. Rodman (33.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik