Sport

Berki Kriszián ismét Európa-bajnok lett

Ötödik alkalommal lett a kontinens legjobbja lólengésben a magyar tornász, miután győzött Dortmundban. Hidvégi Vid negyedik!

Kiváló versenyzéssel alaposan megverte a mezőnyt a magyar tornasport legfényesebb csillaga. Négy Európa-bajnoki cím után az ötödiket is megszerezte a szombati nyolcas döntőben.

A német Krimmer kezdett, nem rontott nagyot, de teljesítménye csak közepesnek mondható. Másodikként ugrott a lóra Berki Krisztián, aki a világbajnoki cím védője. Gyakorlatára 15.625 pontot kapott.

Berki Krisztián gyakorlata:

A francia Beny rontott, az örmény Merdinyan viszont szépen dolgozott a lovon. A talán legnagyobb rivális, a Londonban majd az olimpián hazai pályán szereplő Louis Smith nagy meglepetésre rontott, így kiszállt a versenyből a pekingi olimpia bronzérmese.

Kétszer is tévesztett az olasz Busnari, így Hidvégi Vid, a másik magyar tornász előtt megnyílt a lehetőség a dobogós hely elérésére. Hibátlanul gyakorlatozott, és végül negyedik lett, mert Tommasone bár gyengén kezdte bemutatóját, végül beleerősített, és befutott a második helyre.

Hidvégi Vid gyakorlata:

“Minden aranyéremnek megvan a maga varázsa, ennek az ötödiknek most az, hogy meg tudtam mutatni: a betegségem után is visszanyertem az erőmet. Kár, hogy Hidvégi Vid nem került fel a dobogóra, de a negyedik helyének is nagyon örülök” – nyilatkozta a verseny után Berki. “A londoni olimpia egyelőre nem foglalkoztat, először legyen meg a kvalifikáció” – tette hozzá.

Eredmény – tornász-Eb, lólengés:

1. Berki Krisztián (magyar) 15.625
2. Cyrill Tommasone (francia) 15.050
3. Harutyum Merdinyan (örmény) 14.950
4. Hidvégi Vid (magyar) 14.725
5. Sebastian Krimmer (német) 14.325
6. Louis Smith (brit) 14.150
7. Alberto Busnari (olasz) 13.875
8. Pierre Yves Beny (francia) 12.450

Ajánlott videó

Olvasói sztorik