Sport

Hoffmann Nóra Magyarországon lábadozik

A magyar jégtáncos még mindig gyengének érzi magát vesemedence-gyulladása után, de bízik benne, hogy ott lehet a moszkvai világbajnokságon.

A 26. születésnapját éppen ma ünneplő műkorcsolyázó az MTI érdeklődésére elmondta, nagyon fárasztó volt számára a repülőút Moszkvából Budapestre, ugyanakkor a landolás óta próbál lábon maradni, hogy gyorsabban erősödjön.

“Több mint egy hét ágyban fekvés, és egy ilyen gyulladás után nem könnyű talpon maradni egy egész napon át. De egyelőre úgy tűnik, jól bírom, s most már sokkal jobban érzem magam, mert családi körben ünnepelhetek – fogalmazott Hoffmann, aki párjával, Zavozin Makszimmal mindenképpen szeretne ott lenni az április 25-én kezdődő moszkvai vb-n. – Már túl vagyok néhány konzultáción a magyar orvosokkal, és hétfőn folytatjuk az egyeztetéseket. Remélem, a jövő héten már biztosan tudjuk, hogy mennyi időt vesz igénybe a teljes felépülés. Ettől függ ugyanis a vb-szereplésünk.”

A jégtáncost március 23-án vitték kórházba, 39 fok feletti lázzal, izomgörcsökkel és derékfájdalommal. Az orvosok sokáig nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baj, néhány nappal később azonban megszületett a végső diagnózis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik