Sport

Böczögő 17. a torna-Eb-n

Böczögő Dorina a 24 résztvevő között a 17. helyen végzett a nők pénteki egyéni összetett döntőjében a berlini torna Európa-bajnokságon.

“Dorina végig kiegyensúlyozottan, magabiztosan versenyzett, csak talajon volt egy kilépése. Úgy vélem, jót tett neki ez az eredmény, én maximálisan elégedett vagyok, hiszen térdsérülésből épült fel. Úgy vélem, a világbajnokságon még jobban teljesíthet, egy-másfél ponttal többet érhet el” – értékelte a látottakat Draskóczi Imre, női vezetőedző.

Böczögő Dorina is boldog volt a verseny végeztével: “Nagyon örülök, hogy sikerült előrébb végeznem, hiszen a selejtező után ez volt a célom. A talaj is jobban sikerült, úgyhogy összességében elégedett vagyok.”

A győzelmet az orosz Anna Gyementyjeva szerezte meg a nagy meglepetésre második német Elisabeth Seitz, valamint a román Elena Racea előtt.

A favorit, világbajnok orosz Alija Musztafina ugrás közben megsérült, így feladni kényszerült a finálét. Térdszalag-szakadás gyanújával szállították kórházba.

Férfiaknál hazai aranyat hozott a péntek, Phlipp Boy a román Flavius Koczit, valamint a brit Daniel Purvist, illetve az ukrán Mikola Kukszenkovot utasította maga mögé.

Szombaton Berki Krisztián és Hídvégi Vid a lólengés döntőjében szerepel, míg vasárnap Csillag Tünde lesz érdekelt magyar részről a talaj fináléjában.

Eredmények, nők, egyéni összetett, Európa-bajnok:
Anna Gyementyjeva (Oroszország) 57,475

2. Elisabeth Seitz (Németország) 56,700
3. Elena Racea (Románia) 56,600
…17. Böczögő Dorina 52,600

férfiak, egyéni összetett, Európa-bajnok:
Philipp Boy (Németország) 88,875 pont

2. Flavius Koczi (Románia) 88,825
3. Daniel Purvis (Nagy-Britannia) és Mikola Kukszenkov (Ukrajna) 88,350

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik