Sport

Bizakodva készül a BL-elődöntőre a Győr

A magyar bajnok útra kelt Spanyolországba, ahol az Itxako együttesével mérkőzik meg a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán.

A Győri Audi ETO KC a jelenlegi kiírásban már nyújtott olyan teljesítményt – például Larvikban -, hogy sokan az egész BL toronymagas esélyesének kiáltották ki, de voltak rosszabb meccsei is. A legjobb négy között a spanyol Itxako Navarra vár Görbicz Anitáékra. A rivális korábban már találkozott magyar együttessel, a csoportkörben oda-vissza legyőzte a Debrecent (39-24 otthon és 32-27 idegenben).

Amint Vanyus Attila klubvezető az MTI-nek elmondta: a jelenlegi gazdasági helyzetben óriási fegyverténynek tartja, hogy a csapat sorozatban ötödik alkalommal jutott el a négy közé a legrangosabb európai kupában, ilyen produkcióval mostanában csak a Győr tudott előrukkolni. Az ETO 2009-ben finalista volt, de akkor sem tudott a csúcsra érni.

Konkoly Csaba, a csapat vezetőedzője elmondta, bizakodva várják a szombaton 19 órától kezdődő összecsapást, és bár nehéz dolguk lesz, de mindenképpen jó eredményt szeretnének elérni, amire a visszavágón lehet építeni.

A Győr előtt nem ismeretlen a baszk gárda, hiszen a BL tavalyi csoportkörében már találkoztak velük. Akkor a magyar bajnok otthon 29-28-ra, idegenben 20-14-re verte meg mostani ellenfelét. Igaz, az Itxako azóta sokat erősödött, legnagyobb fogásuk talán a portugál Barbosa volt. A BL-elődöntőbe jutás mellett hétközben a spanyol bajnoki címet is bebiztosította magának Ambros Martin csapata.

Az ETO mellett egy másik magyar csapat is nemzetközi kupadöntőre pályázik, a KEK-ben az FTC-Rail Cargo Hungaria a francia Metz együttesével találkozik vasárnap. A zöld-fehérek két fordulóval korábban már elejtettek egy “nagyvadat”, a dán Viborgot, majd következett egy másik francia gárda, a Toulon.

Zácsik Szandráék a nemzetközi porondon is egyre magabiztosabbak, és komoly esélyük van arra, hogy ott legyenek a fináléban. A Fradi ezt megelőzően legutóbb 2007-ben – akkor is a KEK-ben – jutott el a legjobb négy közé a kontinentális porondon.

Az elődöntők első felvonásainak programja (a visszavágókat egy héttel később rendezik):

Bajnokok Ligája:
Itxako Navarra (spanyol) – Győri Audi ETO KC, szombat 19:00
Larvik (norvég)-Buducsnost Podgorica (montenegrói), szombat 17:15

KEK:
Metz (francia) – FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 17:30
Lugi (svéd)-Mar Alicate (spanyol), szombat 19:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik