Sport

Még hat hely kiadó az NHL rájátszásában

Az Anaheim hazai pályán aratott magabiztos győzelmet a San Jose felett, így jó esélye van a playoffra az észak-amerikai profi jégkorongligában.

A Kacsák már az első harmadban kétgólos előnybe kerültek, a másodikban pedig újabb négyet szórtak. Corey Perry három góllal járult hozzá az Anaheim győzelméhez, csapata pedig jelenleg hetedik a Nyugati főcsoportban. Ennek ellenére még nem dőlhetnek hátra, a Dallas ugyanis még nem adta fel a reményt a rájátszásba kerülésre.

Az Anaheim sikere egyben azt is jelenti, hogy a játéknapon az Edmontont 6-1-re verő Calgary Flames már biztosan nem lehet ott a playoffban. Értékes győzelmet aratott a címvédő Chicago, ők jelenleg a nyolcadik helyen tanyáznak nyugaton.

Nagyon fontos pontokat szerzett a Carolina, miután otthon 3-0-ra verték a Detroit csapatát. Keleten a Carolina mellett a Buffalo és a New York Rangers pályázik a playoffra, utóbbi kettő jobb eséllyel. Nyugaton még négy hely kiadó, a Nashville és a Phoenix kicsúszása az első nyolcból azonban nagy meglepetés lenne.

Az Anaheim győzelme:

Eredmények:

Anaheim Ducks-San Jose Sharks 6-2
Boston Bruins-New York Islanders 3-2
New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs 4-2
Washington Capitals-Florida Panthers 5-2
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 3-0
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 4-3 – hosszabbítás után
Calgary Flames-Edmonton Oilers 6-1
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 3-2 – szétlövéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik