Sport

Már a döntő a tét a női kézilabda NB1-ben

Ma megkezdődik a rájátszás, a Ferencváros hazai pályán fogadja a Debrecent.

A Fradi a második, míg a hajdúsági csapat a harmadik helyen végzett az alapszakaszban, így a fővárosiak hazai környezetben kezdhetik meg ma 18 órától a két nyertes mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt.

„Győzni szeretnénk a Debrecen ellen, mert nagyon nehéz két hét elé nézünk, a jó kezdés pedig lendületet adna a folytatásra. A hazai pálya előnyét ki kell használnunk csütörtök este” – idézte Elek Gábornak, a Ferencváros vezetőedzőjének szavait a csapat honlapja. Hozzátette, a két csapat hasonló szintű játékerőt képvisel, ezért is fontos lenne a jó kezdés.

A két csapat legutóbbi bajnoki találkozóján Debrecenben a hazaiak nyertek 29-26-ra, de a hétvégén a Magyar Kupában is remekelt Köstner Vilmos csapata, a döntőben a Győr dolgát is megnehezítették.

A hajdúságiak vezetőedzője elmondta, a Kőbányai úti csarnok légköre hatalmas segítséget jelenthet a Fradinak, ráadásul egyre jobb mostani ellenfelük játéka. “Így, reálisan nézve azt kell mondanom, hogy a zöld-fehérek az esélyesebbek, de ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a fináléba jutásról” – nyilatkozta a vezetőedző.

A másik ágon a Győr a Vác ellen csatázik a női kézilabda NB 1 elődöntőjében.

A mai program, női NB1 elődöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria – DVSC-Korvex 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik