Sport

Tornász-Eb: a lányok kezdenek

Megkezdik szereplésüket a magyar tornászok a berlini Európa-bajnokságon. A nőknél a döntőbe jutás a cél.

MInd a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence összeállítású férfi csapat, mind a Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Csillag Tünde alkotta magyar női válogatott teljesítette a pódiumedzést a német fővárosban.

“Nagyon jól sikerült a fiúk edzése, elégedett vagyok. Berki jó formában van, és a többiek is jól szerepeltek, Hidvégi lovon volt a legjobb, a többi szeren talán egy kicsit fáradtabb volt, de csütörtökre ez már nem jelent gondot. Tálas minden szeren megcsinálta, amit tud” – értékelt Kovács István, a férfiak vezetőedzője.

Draskóczi Imre, a hölgyek mestere is bizakodó: “Voltak apróbb hibák, de a keddi formával már elégedett vagyok. Sajnos, kisebb sérülésekkel küszködünk, de ez nem akadályozza a versenyzőket. A vágyunk továbbra is az, hogy Böczögő Dorina bejusson az egyéni összetett fináléba, Csillag talajon, Sheppard pedig ugráson hozhat össze egy finálét”.

A női selejtezőket szerdán rendezik: az olimpikon Böczögő négy szeren indul, Sheppard ugráson, talajon és gerendán méreti meg magát először a magyar csapat színeiben, míg Csillag négyszerezik. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 versenyző kerülhet be, országonkét két fő.

Az Európa-bajnokságon nagyon sokan, közel 300-an indulnak, a férfiaknál 39, a nőknél 36 nemzet sportolói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik