Sport

Elmaradt Szávay bosszúja

Szávay Ágnes három szettben kikapott Szvetlana Kuznyecovától a marbellai salakpályás női tenisztorna második fordulójában.

Szávay Ágnes a könnyű sikerrel vett első kör után úgy fogalmazott, örül neki, hogy Szvetlana Kuznyecovával meccselhet, ugyanis van vele szemben törlesztenivalója: a korábbi négy randevú során az orosz nyert, igaz azok egytől-egyig keménypályás meccsek voltak.

A magyar lány az első szettben 2:2-es állásnál elvesztette az adogatását, majd visszabrékelte a világranglistán 14. helyen rangsorolt riválisát. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a hölgyek, majd Szávay keze 5:5-nél újra megremegett, sorra ütötte a hosszú labdákat, az orosz pedig agresszívabb játékra váltott, elúszni látszott a játszma. De csak látszott, ugyanis Kuznyecova ahelyett, hogy behúzta volna a szettet két kettős hibát is ütött kulcsszituációban, honfitársunk pedig köszönte szépen és 7:2-re megnyerte a rövidítést (5:0 is volt).

A második szettben aztán ismét Szávayt brékelték előbb (1:2-nél), majd ez megfogta a magyar lányt, a torna második kiemeltje pedig kihasználta ellenfele rontásait is könnyed 6:1-el húzta be a játszmát, következhetett a záró felvonás.

Az utolsó etapot is Kuznyecova kezdte jobban, sajátja mellett Szávay két adogatását is elhozta nyitásként, a másodiknál ráadásul úgy tűnt, hogy a lelki csatát is megnyerte, mivel egy hosszúra nyúlt gém végén örülhetett, azonban ápolásra szoruló honfitársunk két játék behúzásával visszajött a meccsbe.

A csoda végül elmaradt, Szvetlana Kuznyecova érvényesítette a papírformát és bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Zahlahova – Arruabarrena Vecino párharc győztesével találkozik.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Szávay (magyar) – Kuznyecova (orosz, 2.) 7:6 (7:2), 1:6, 2:6
Zakopalova (cseh, 6.) – Dominguez (spanyol) 7:6 (7-3), 1:6, 7:6 (7-0)
Errani (olasz, 8.) – Barrois (német) 6:1, 6:2
Szafina (orosz) – Pironkova (bolgár, 5.) 6:3, 6:4

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Azarenka (fehérorosz, 1.) – Parra (spanyol) 6:2, 6:3
Medina Garrigues (spanyol) – Benesova (cseh) 6:0, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik