Sport

Birkózó-Eb: jó volt magyarnak lenni

Két ezüst- és három bronzérmével kiemelkedően szerepelt a magyar válogatott a dortmundi Európa-bajnokságon.

“Öt érem, négy ötödik hely. Azt hiszem, ez önmagáért beszél” – világított rá a lényegre Gáspár Tamás, a szövetség főtitkára, aki hozzátette: “Nagyon jó volt magyarnak lenni Dortmundban”.

“Lőrincz Tamás és Bácsi Péter csak egy hajszállal maradt le az aranyról, emiatt kicsit csalódottak voltak. Én mindkettőjüknek azt mondtam, hogy a látottak alapján ők birkóztak a legjobban, csak éppen nem nyertek, de majd legközelebb sikerül” – nyilatkozta a sportvezető, aki Kiss Balázs sérülésére (eltört a bordája a 96 kilós sportolónak – a szerk.), és Sastin Mariann szereplésére utalt, amikor azt mondta, jobb is lehetett volna a mérleg.

Az Eb-n a kötöttfogásúaknál Lőrincz (66 kg) és Bácsi (74 kg) ezüstje mellett a veterán Deák Bárdos Mihály bronzérmes lett, ezzel pályafutása 11. világversenyes medálját gyűjtötte be. A szabadfogásúaknál a tavalyi vb-n is harmadik Hatos Gábor (74 kg) és a 21 éves Ligeti Dániel (120 kg) lett harmadik.

A magyar birkózók rövid pihenés után kezdik majd meg a felkészülést az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet szeptember 12. és 18. között rendeznek meg Isztambulban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik