Sport

Berkiék már Berlinben vannak

Megérkezett a német fővárosba a magyar férfi és női tornacsapat is. Az Európa-bajnokság kedden kezdődik.

A magyar válogatott a férfiak mezőnyében a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, míg a nőknél a Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Csillag Tünde összeállításban próbál minél eredményesebb lenni a kontinenstornán.

Az egyéni összetett és szerenkénti tornász-Európa-bajnokság előtt egy nappal már folyamatos edzésekkel készül a csapat.

A női selejtezőt szerdán rendezik, Csillag a 2. csoportban talajon kezd, míg Böczögő és Sheppard a 4. csoportban gerendán. Az olimpikon Böczögő négy szeren indul, Sheppard ugráson, talajon, és gerendán méreti meg magát először a magyar csapat színeiben, míg Csillag négyszerezik. Az egyéni összetett fináléba a legjobb huszonégy versenyző kerülhet be.

A férfiak pódiumedzését kedden rendezik, a selejtezőt csütörtökön. Hidvégi 4 szeren, Tálas pedig haton, az 1. csoportban versenyez, lovon kezdenek. Legnagyobb reménységünk, Berki Krisztián a 3. csoportban szerepel (ő egyébként a vb-gyakorlatát mutatja be Berlinben).

“Az álmom, hogy két finálénk legyen lovon, Berkitől az érem, az arany lenne rendkívül jó, míg ha Hidvégi is döntős lesz, akkor ott már bármi lehet. Tálas első felnőtt kontinensviadalán indul, tőle a tisztes helytállást várom, és hogy az Eb-n mutatott formájával is sikerüljön beépülnie a vb-csapatba” – mondta a férfiak kapitánya, Kovács István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik