Sport

Nincs meglepetés: a Győr a kupagyőztes

A Debrecen a szünetben még vezetett, de a második félidőben már nem volt esélye a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében.

A hazai pályán játszó Győr volt az egyértelmű esélyese a Magyar Kupa döntőjének, Görbiczék sorozatban a hetedik alkalommal próbálták elhódítani a trófeát.

Úgy tűnt, ezzel nem is lesz gondjuk, az első negyedóra végén 7-3-as előnyre tettek szert. Köstner Vilmos időkérése után összekapta magát a Debrecen, folyamatosan zárkóztak fel, sőt, egyenlíteniük is sikerült.

Észbe kaptak a hazaiak, Vérten Orsolya állította vissza a kétgólos különbséget, de a Debrecen nem hagyta magát leszakítani, majd Dakos góljával a vezetést is átvette. A Győr megoldásai nem sikerültek, Konkoly Csaba hiába kért időt, a szünetben 14-12-es hátrányban volt a csapata.

A második félidőre feljavult az ETO, szorosabban védekeztek és gyorsabban játszottak. Végül Bradeanu értékesített hetesével a vezetést is sikerült visszavenniük, ekkor 16-15 volt az állás.

A lelkes hajdúságiak még próbálták tartani a lépést, de a mérkőzés végére elfáradtak, amit jól jellemez, hogy a második félidőben összesen csak hétszer voltak eredményesek. A Győr ezután már felszabadultan kézilabdázott, végül nyolcgólos győzelemmel hódította el sorozatban hetedszer a Magyar Kupát.

A négyes döntő legjobb játékosa Görbicz Anita lett.

Eredmény:

DVSC-Korvex – Győri Audi ETO 21-29 (14-12)

DVSC: Triffa, Kiss É. (kapusok), Bogdanovics 2, Bognár 1, Borbás, Csáki 1, Dakos 5, Hornyák D. 2, Juhász 4, Kazai 2, Mörtel, Slakta 2, Sopronyi 2, Szabó V., Szilágyi, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.

GYŐR: Haraldsen, Pálinger (kapusok), Bradeanu 6 (3), Görbicz 5 (1), Gros 3, Hornyák Á., Kovacsics 1, Kurucz, Mayer 2, Mraviková 3, Orbán, Szölösi, Spiridon 2, Vérten 7. Edző: Konkoly Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik