Sport

Ismét Pécs-Sopron döntő lesz

Nem borult a papírforma a női kosárlabda NB I-ben, mindkét csapat könnyedén lépett túl ellenfelén a legjobb négy között.

A Szeged hazai pályán is kikapott a Soprontól a női kosárlabda NB I elődöntőjében, amely így 2-0-ás összesítéssel jutott be a fináléba. Az első negyed szoros mérkőzést, váltott vezetést hozott, a vendégek három ponttal vezettek a játékrész végén.

A hazaiak nem adták fel, főleg Rasheed volt elemében, irányításával a vezetést is átvette a Szeged. A Sopron észbe kapott, a második játékrész vége már az övék volt, növelni tudták az előnyüket.

A vendégek már nem engedték ki kezükből a győzelmet, kilenc pontos előnnyel fordultak az utolsó negyedre, ahol aztán már nem hibáztak, így magabiztosan jutottak be a döntőbe.

A Sopron után a ZTE-t 2-0-ás összesítéssel búcsúztató, címvédő Pécs jutott be másodikként a fináléba, a két ősi rivális 11-edik bajnoki döntőjét vívja majd.

A Pécs egy kicsit döcögősen kezdett, de így is előnnyel fordult a második negyedre, ahol aztán gyakorlatilag el is döntötték a párharc sorsát.

A szünetben 21 pontos előnnyel bíró vendégek csak a negyedik negyedben maradtak alul, ez azonban már nem változtatott a lényegen, a Pécs simán lépett tovább a fináléba.

Eredmények, elődöntő, 2. mérkőzés:

Mediteam Szeged – MKB-Euroleasing Sopron 66-82 (19-22, 15-19, 17-19, 15-22)
A két sikerig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

ZTE KK-Pécs 2010 65-88 (18-21, 10-28, 17-24, 20-15)
A két sikerig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Pécs javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik