Sport

Deák Bárdos Mihály bronzérmes a birkózó Eb-n

A magyar versenyző a negyeddöntőben kikapott, de a vigaszágon két mérkőzést is nyert.

A dortmundi birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján a kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájának magyarja az olasz Daniele Rocci Ficara és a bolgár Ivan Sztojanov Ivanov elleni győzelemmel jutott el a legjobb nyolcig, ahol kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Haszan Barojevtől.

Legyőzője azonban később döntőbe jutott, így az ötszörös vb-ezüstérmes, Eb-első Deák Bárdos a vigaszágon folytathatta szereplését. Ott előbb két menetben (2-1, 1-0) verte a fehérorosz Joszeb Csugosvilit, majd ugyancsak kettőben (2-0, 1-0) a 2006-ban 96 kg-ban világbajnok észt Heiki Nabit. A bronzcsata első szakaszában megpörgette ellenfelét, a másodikban pedig kivédekezett egy parterhelyzetet.

“Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, mert ez már a tizenegyedik, amit megszerzek nagy világversenyen. Harcba szállok az olimpiai részvételért, többek között a világbajnokságon is szeretnék jól szerepelni, de az sokkal nehezebb lesz” – nyilatkozott Deák Bárdos, aki a fehérorosz birkózó elleni mérkőzésén megsérült, felszakadt a fején a bőr, ezért egy nagy “turbánban” állt ki az utolsó összecsapásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik