Sport

Erdei június 4-én bokszol, hacsak nem jön Cloud

A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok Atlantic Cityben lép fel egy gálán, az ellenfél még nem ismert.

Erdei Zsolt amerikai promótere, Lou DiBella nyilatkozott minderről az ESPN sportcsatorna internetes oldalán. A mérkőzésszervező leszögezte: Erdei június 4-i szereplése attól függően változhat, hogy sikerül-e tető alá hozni az IBF szervezetnél világbajnok, és szintén makulátlan mérlegű, 22 győzelemmel álló Travis Cloud elleni összecsapást.

“Erdei szeretné, ha Clouddal csaphatna össze, mérkőzésük ügyében kapcsolatban állok Cloud promóterével, Don Kinggel” – nyilatkozta DiBella.

A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú övét közel hat évig birtokló magyar ökölvívó tavaly novemberben a kenyai Samson Onyango ellen tért vissza a ringbe, és a nyolcmenetes találkozón egyhangú pontozással győzött.

A 36 éves Erdei 2009 novemberében az olasz Giacobbe Fragomeni felett aratott diadalával a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megszerezte, így ő lett az első magyar, aki két súlycsoportban is profi világbajnok lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik