Sport

Rangadót nyert a Celtics és a Lakers

A Boston Celtics a ligaelső San Antonio Spurst, a Los Angeles Lakers a Dallas Maverickset győzte le az NBA-ben.

Az észak-amerikai kosárlabdaliga magyar idő szerint péntek hajnali játéknapja két csúcsrangadót tartogatott nekünk, elsőként a sérülésektől tizedelt Boston Celtics látogatott San Antonióba, ahol az eddig maródi Tony Parker, Tim Duncan, Manu Ginobili hármast is bevetette Gregg Popovich vezetőedző.

Az első negyed még kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak egy hajszállal ugyan, de jobbak voltak. A folytatásban aztán a Boston nem ismert kegyelmet, Doc Rivers fiai remek előadással feledtették az utóbbi idők gyengébb teljesítményét, még az sem vetette vissza a Keltákat, hogy Nenad Krsticnek idő előtt el kellett hagynia a pályát térdsérülése miatt.

Rajon Rondo 22 pontja mellé kiosztott 14 asszisztot is, Paul Pierce 21 egységet, 11 lepattnót és 7 gólpasszt, Kevin Garnett 20 pontot tett a közösbe. Még az is belefért, hogy Ray Allennek nem volt túl jó napja (13 pont, tizenegyből három értékesített mezőnykísérlet). Hosszú kihagyás után visszatért a csapatba Jermaine O’neal, aki bő 11 percet kapott Riverstől.

A San Antonio sorozatban ötödik meccsét bukta el, úgyhogy tetemes előnye egyre jobban fogy, mivel a nyugati második Lakers zsinórban nyolcadik meccsét nyerte.

Kobe Bryanték a Dallas fogadták a Staples Centerben, a kiélezett rangadón a második felvonásban térdre kényszerítették ellenfelüket, a Mavericks mindössze 31 pontot dobott a harmadik és a negyedik negyedben, a Tavasok 28-28-at.

A vendégektől egyedül a két magas Dirk Nowitzki és Tyson Chandler nyújtott értékelhetőt, a túloldalon ellenben derek Fishert leszámítva az összes kezdő legalább 13 pontig jutott, Bryant pedig 28-al zárt.

Eredmények:
San Antonio Spurs – Boston Celtics 97-107
Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 110-82

Ajánlott videó

Olvasói sztorik