Sport

Két magyar ötödik hely a birkózó Eb-n

Az 59 kilós Sleisz Gabriella és a 63 kg-osok között szereplő Sastin Marianna egyformán kikapott a bronzmérkőzésen.

Sleisz a dortmundi birkózó Európa-bajnokság mai versenynapján előbb legyőzte a montenegrói Mirjana Martinovicot, majd kikapott az azeri Julija Ratkevicstől, a vigaszági első mérkőzésén viszont megint nyert, mégpedig az olasz Simona Corbani ellen. A bronzcsatában a brit színekben szereplő, 2006-ban ukránként Európa-bajnok Olga Butkevics volt az ellenfele, aki két menetben kerekedett felül rajta. Az elsőben egy átfordítással és egy mögé kerüléssel került előnybe riválisa (0-4), aztán három mögé kerüléssel hozta a második szakaszt, melyben kitolásért kapta egyetlen pontját Sleisz (1-3).

Sastin (képünkön), aki eredeti súlycsoportjában, 59 kg-ban világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes, az olimpia műsorán is szereplő 63 kg-os kategóriában pedig vb-ötödik, a lengyel Monika Ewa Michalik és az olasz Maria Diana elleni győzelmét követően az elődöntőben kikapott a bolgár színekben versenyző Tajbe Musztafa Juszeintől, végül a harmadik helyért rendezett mérkőzésen is vereséget szenvedett, mégpedig az orosz Inna Trazsukovától. Az első szakaszban egyetlen pont született, azt az orosz kapta amiért kitolta a szőnyegről Sastint (0-1), a másodikat a magyar birkózó magabiztosan nyerte egy szép dobásnak köszönhetően (3-1), a vége viszont megint az orosznak sikerült jobban, kitolással és ellenfelének megítélt büntetőponttal hozta a menetet (0-2).

Szerencse Mónika (67 kg) és Godó Kitty (72) hamarabb befejezte szereplését. Mindketten kikaptak az első mérkőzésükön, legyőzőjük pedig nem jutott el a döntőig, így a vigaszágon sem folytathatták menetelésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik