Sport

Korábbi csapata babrált ki Jamesszel

LeBron James hiába ért el tripla-duplát Clevelandben, a Miami Heat kikapott a Cavalierstől az NBA-ben.

Mi más, mint elégedetlen moraj és hangos füttyszó fogadta LeBron Jamest korábbi sikerei színhelyén, az amerikai sztár ugyanis finoman fogalmazva sem a legelegánsabban hagyta ott Clevelandet, amit a szurkolók a szívükre vettek.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a második negyedben azonban némi meglepetésre a sereghajtó Cavs meglépett, majd a negyedik negyedben végképp eldöntötte az összecsapás sorsát. Jamest megszállhatta valami, ugyanis egy laza tripla-duplával hozta le a mérkőzést, 27 pontja mellé lekapott 10 lepattanót és kiosztott 12 gólpasszt.

Társai közül csak Dwyane Wade (24 pont) és Mike Bibby (23 pont) tudott felnőni mellé ezen az estén, Chris Bosh a tőle utóbbi időben megszokottól jóval halványabb teljesítményt nyújtott (10 pont, 4 lepattanó, 14 mezőnykísérletből öt értékesített dobás). A túloldalon igazi csapatmunka volt, öten is tíz pont fölött zártak, a Clevelandbe szerződése óta először kezdő Baron Davis jól mozgatta a csapatot és hét asszisztot is kiosztott.

Az Oklahoma City Thunder és a Golden State Warriors egymás elleni meccsére jegyet váltó drukkerek csettinthettek egy nagyot a lefújás után, kiélezett, hosszabbításba torkollott és 229 pontot hozó összecsapást láthattak, melyen Russel Westbrook 11.4 másodperccel a ráadás vége előtt értékesítette a győztes kosarat. Kevin Durant 39 ponttal zárt.

Hasonlóan pontgazdag volt a Sacramento Kings és a Phoenix Suns összecsapása i, a két gárdának ráadásul hosszabbítása sem kellett a 229 egység eléréshez. A találkozót végül a dupla-duplát hozó Marcus Thornton vezette Kings nyerte.

A játéknap negyedik meccsén a Houston Rockets idegenben mosta fel a pályát a New Jersey Nets-cel, Kyle Lowry vezette le a Rakéták kiütéses, 25 pontos sikerét. A Houston ezzel elérhető közelségbe került a rájátszáshoz a Nyugati konferenciában.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers-Miami Heat 102-90
New Jersey Nets-Houston Rockets 87-112
Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors 115-114 – hosszabbítás után
Sacramento Kings-Phoenix Suns 116-113


Ajánlott videó

Olvasói sztorik