Sport

Elutasították a Debrecen óvását

Már a meccs alatt jelezniük kellett volna a játékvezetők hibáját a hazai illetékeseknek a férfi kosárlabda-bajnokságban.

A férfi kosárlabda NB 1 alapszakasza a végéhez közeledik, és az izgalmakat vitás esetek is kísérik. A Debrecen-Kecskemét mérkőzésen bunyó is kialakult egy szabálytalanságot követően.

Ahogyan arról már írtunk, az amerikai Langford elleni fault után alakult ki verekedés a légiós és a kecskeméti Ivan Siriscevic között. A feleket szétválasztották a biztonságiak, a Langford elleni személyi hiba után azonban a Factum két büntetője elmaradt, helyette a hazaiak edzője, a finn Mika Turunen kapott technikait. A bírók mulasztása miatt a Debrecen megóvta a meccset, amelyet egyébként a Kecskemét 99-77-re nyert meg.

A Versenybizottság (Földházi György vezetésével) most úgy döntött, az óvást elutasítja, mert a hibát már a mérkőzés közben jelezni kellett volna a zsűriasztalnak. Ezzel együtt a testület nem tudja bizonyítani, hogy mulasztottak volna a játékvezetők.

A verekedő játékosok mellesleg pénzbüntetést kapnak, csakúgy, mint Turunen, aki engedély nélkül ült két mérkőzésen is a kispadon.

AJÁNLOTT LINK:

Factum-óvás: ELUTASÍTVA (BB1.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik