Sport

A címvédő fontos győzelme

A címvédő Chicago Blackhawks hosszabbítás után 3-2-re győzött a Detroit Red Wings otthonában az NHL-ben.

Márpedig ezzel a Fekete Sólymok megerősítették helyüket a nyugati konferencia nyolcadik helyén, jelenleg három pont az előnyük a csapatnál két mérkőzéssel többet játszó Calgary Flames előtt, azaz reális maradt a playoffba kerülésre.

Toews és Seabrook már az első harmadban bevette MacDonald kapuját, közte azonban Lidström is mattolta Crawfordot, azaz továbbra is nyílt volt a mérkőzés. Egy gólnélküli második etapot követően a harmadik játékrész elején Henrik Zetterberg váltott gólra egy emberelőnyt, majd miután a rendes játékidőben nem tudtak dönteni a felek, jöhetett a ráadás.

A harmadik harmad végét jelző dudaszó előtt épp zetterberget állították ki, így a Chicago emberfórban kezdte a hosszabbítást, Marian Hossa pedig 51 másodperc elteltével megnyerte övéinek a meccset.

A játéknap másik mérkőzésén az Anaheim Ducks egy gólzáporos meccsen verte 5-4-re a Colorado Avalenche-t hazai pályán, az örökifjú finn villanás, azaz Teemu Selanne mesterhármast és két gólt jegyzett, a Kacsák pedig kétgólos hátrányból felállva diadalmaskodtak.

Eredmények:
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 2-3 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 5-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik