Sport

Beadta óvását a Debrecen

A Kecskemét elleni mérkőzésen kialakult bunyó és játékvezetői hiba miatt akar elégtételt a hajdúsági kosárcsapat.

Teljes fordulót rendeztek a hét közepén a férfi kosárlabda-bajnokságban, és több csarnokban is furcsa dolgok történtek. Ahogy arról beszámoltunk, a Körmend megverte az Albacompot, de kisebb verekedés alakult ki a találkozón, csakúgy, mint Debrecenben.

A T.O.M. Controll Kecskeméti KSE 99-77-re megnyerte a bajnokit, de 48-52-es állásnál játékvezetői hiba történt a debreceniek szerint. Történt, hogy a Kevin Langford elleni szabálytalanság utám többen rázuhantak a debreceni játékosra, mire Langford hozzávágta a labdát a kecskemétiek légiósához, Ivan Siriscevichez. Ezután tömegbunyó alakult ki, melynek a biztonsági emberek vetettek véget.

A hazaiak edzője technikait kapott, a szabálytalanságért járó két büntető viszont elmaradt. Ezt sérelmezik a debreceniek, és már be is nyújtották a szövetség illetékeseinek óvási kérelmüket, és befizették az ezzel járó költségeket is.

Takács Endre, a Factum ügyvezetője a baon.hu oldalnak azt nyilatkozta, 52-48-as állásnál igenis hiányzott volna az a két kosár a hazaiaknak, de mivel elmaradt, nyolcpontos előnyre tett szert a Kecskemét.

Stojan Ivkovic (a képen), a Bács megyeiek vezetőedzője nem foglalkozik az óvással, szerinte egy 22 pontos győzelemnél nem kell különösebben magyarázkodni.

A bajnokságból még két forduló van hátra, a Factum a Salgótarjánnal vív csatát az utolsó hely elkerülése érdekében, a Kecskemét minden bizonnyal az ötödik helyen végez az alapszakaszban, és készül várhatóan a Körmend elleni negyeddöntőre.

AJÁNLOTT LINK:

Óvott a Debrecen, Ivkovicsék nem foglalkoznak az üggyel (baon.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik