Sport

A Pittsburgh szétlövéssel verte a keleti éllovast

A Boston hazai pályán gálázott, hetet lőttek a Montrealnak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Keleti főcsoport élén álló Philadelphia az első harmadban előnyhöz jutott a Pittsburgh ellen, ezt azonban a vendégek a második játékrész elején egalizálni tudták. Több gól nem esett, köszönhetően főleg Sergei Bobrovsky kapusnak, aki a hazaiak kapuját védve 30 lövést hatástalanított.

A mérkőzés csak a szétlövés negyedik körében dőlt el, a Penguins nyert, ezzel a negyedik helyen áll keleten.

Szintén két, rájátszást érő helyen tanyázó csapat találkozott Bostonban, ahol nagy verésbe szaladt bele a Montreal. Már egy perc után megszerezték a vezetést a Bocsok, az első harmad végére pedig már hárommal mentek. Az utolsó játékrészben jött a “kivégzés”, a Boston még kettős emberhátrányból is képes volt gólt szerezni, végül 7-0-ra nyertek.

A Los Angeles szétlövéssel verte a San Jose Sharks csapatát, míg a Nashville nagy csatában diadalmaskodott az Anaheim ellen. Az Ottawa Senators – szintén szétlövés után – 2-1-re nyert a megelőző öt mérkőzésén diadalmaskodó New York Rangers vendégeként.

A Boston hét gólja:

Eredmények:

New York Rangers-Ottawa Senators 1-2 – szétlövés után
Boston Bruins-Montreal Canadiens 7-0
New York Islanders-Atlanta Thrashers 1-2
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 1-2 – szétlövés után
St. Louis Blues-Edmonton Oilers 4-0
Nashville Predators-Anaheim Ducks 5-4
Colorado Avalanche-Toronto Maple Leafs 3-4
Phoenix Coyotes-Columbus Blue Jackets 3-0
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 4-3 – szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik