Sport

Sztárparádé lesz Rómában

Igazi csemegét jelent majd az atlétika híveinek a május 26-i Gyémánt Liga-viadal, amelyen összeméri gyorsaságát Usain Bolt és Asafa Powell is.

A férfi 100 méteres táv mellett a nők 200 és 400 méteres versenye is különleges lesz, a két amerikai, Sanya Richards és Allyson Felix is megméreti magát.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a szervezők szerdán jelentették be hivatalosan a négy sztáratléta szereplését, ami igazi különlegességnek nevezhető.

A férfiaknál a világ leggyorsabb embere, a 100-on és 200-on is világcsúcstartó, háromszoros olimpiai és világbajnok Bolt, s a minden idők harmadik leggyorsabbjának számító honfitárs összecsapása azért nevezhető némileg meglepőnek, mert a legjobb férfi sprinterek a nagy világversenyek évében kerülni szokták egymást, csak egy-két viadalon találkoznak, ezzel szemben ezúttal már májusban összefutnak.

Az amerikaiak két legjobb női sprintere egyformán a tegui világbajnokságra való felkészülés jegyében áll majd rajthoz egy napon két számban is. Az esélyek egyértelműnek tűnnek, mivel Richards a 400, Felix pedig a 200 méter vb-címvédője, igaz, mindketten kiváló eredményekkel rendelkeznek a másik felségterületének nevezhető számban is.

Rómában a vágtázók mellett biztosan érdemes lesz még odafigyelni a férfi 800 méterre, mivel az már januárban eldőlt, hogy a mezőnyben ott lesz a világcsúcstartó kenyai David Rudisha is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik