Sport

A magyar jégkorongozók üzenete a japánoknak

A magyar szövetség bátorító videóüzenetet küldött a japánoknak, melyben jelzi: várja a csapatot az áprilisi budapesti divízió I-es vb-re.

A “Message From Hungary To Japan” című film a többi közt feleleveníti a 2008-as szapporói világbajnokságon játszott magyar-japán meccset, melyet úgy nyertek meg a magyarok, hogy a hajrában a hazaiak lőttek egy szabályos gólt, de a bíró azt nem adta meg, mert nem látta, hogy a korong kivágódik a hátsó kapuvasról.

A vereség miatt a japánoknak minimálisra csökkent a továbbjutási esélyük, ugyanakkor a magyarok később döntőnek beillő találkozót játszhattak az ukránokkal, és nyertek, így hetven év után ismét felkerültek a világelitbe.

A japán szövetség még mindig nem jelezte a magyar szervezőknek, illetve a nemzetközi szövetségnek, hogy a csapat részt tud-e venni a budapesti vb-n, amelyet április 17. és 23. között rendeznek a Papp László Sportarénában.

Íme, a magyar szövetség üzenete:

A rendőrség csütörtökön már több mint 9800-ra tette a két héttel ezelőtti japán földrengés és cunami halálos áldozatainak számát, míg 17 ezer embert eltűntként tartanak nyilván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik