Sport

Két lépés előnyben a Fehérvár

Az első mérkőzéshez hasonlóan a második is kiegyenlített játékot és székesfehérvári győzelmet hozott a jégkorong ob I döntőjében.

Kedden Dunaújvárosban randevúztak a felek, a Sapa Fehérvár AV19 pedig hátrányból felállva verte a megyei riválist 2-1-re, a nyitómeccs azonban szoros finálét vetített előre.

A második mérkőzésig – mely előtt a hazai és a vendégszurkolók mécseseket gyújtottak a két évvel ezelőtt elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére – csak egyet kellett aludni, szerdán az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban mérték össze erejüket a felek, a hazaiak pedig keddi hibájukból tanulva magukhoz ragadták a kezdeményezést, Vas Márton pedig az első harmad végén gólra váltotta Ladányi passzát.

Fordulás után nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Varga Milán zörgette meg Bálizs Bence mögött a hálót, azonban az első mérkőzésen szintén eredményes Sofron István postafordultával válaszolt, Papp Viktor kiállítását használták ki a székesfehérváriak. Az etap utolsó percében Mihály Árpád is beköszönt, így a kedden több nagy védést is bemutató Peter Sevelát Becze Zoltán váltotta a vasak között a második szünetben.

A harmadik harmad elején Ackeströmöt és Tokajit szórta ki a játékvezetői négyes,a kettős előnyt pedig Azari váltotta gólra, ismét szorossá tette az összecsapást a Dab.Docler. Az utolsó tíz percbe érve Roger Holéczy is feliratkozott a góllövők közé, majd ugyanő Palkovicsot szolgálta ki a hajrában, 5-2-re nyert a Sapa Fehérvár AV19, ezzel pedig az összesítésben 2-0 az előnye.

A következő mérkőzésre pénteken kerül sor Dunaújvárosban.

Eredmény:
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik