Sport

Kiizzadt fehérvári győzelem

A Sapa Fehérvár AV19 együttese nagy csatában verte 2-1-re a Dab.Doclert a jégkorong ob I döntőjének első meccsén.

A Dunaújváros némi meglepetésre nekiesett megyei riválisának, a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteket, a székesfehérváriak pedig hibát hibára halmoztak, dadogott az ütőkön a korong. Ennek eredményeképp jött is a Dab.Docler gólja, úgy tűnt, Metcalfe gyömöszölte be Hetényi mögé a korongot, a hivatalos jegyzőkönyvbe Peterdi neve került be – az Acélbikákat ez minden bizonnyal nem érdekelte, meglett a hőn áhított előny.

A folytatásban aztán sorra jöttek a vendéghelyzetek, azonban Peter Sevela kapus állta a rohamokat, több védést is bemutatva tartotta csapata egygólos előnyét az első szünetig.

A második harmad elején aztán már kiütközött a két együttes közti különbség, a Fehérvár a kapujához szegezte a riválist, majd Ladányi sokadik tanítani való passzából a remek szezont futó Sofron István talált be. Ezt követően érett a második koronázóvárosi gól, majd kiegyenlítődött a játék, így 1-1-el érkeztek a harmadik harmadhoz a felek.

A Sapa Fehérvár AV19 együttese szerette volna dűlőre vinni a dolgot, majd egy emberelőnyt sikerült is gólra váltani, Ladányi a tőle megszokott, passznak induló, lövésbe torkolló mozdulattal juttatta Sevela lába között a korongot a hálóba. Az etapban még láthattunk egy kis keménykedést (Palkovics torolta meg sérelmeit Magosi Bálinton, mindketten két plusz két percet kaptak), majd meleg volt a pite a fehérváriaknak, Hetényinek kellett töb bravúrt is bemutatnia.

Kiss Ákos utolsó percben történő kiállításával aztán lehetetlen helyzetbe került a Dunaújváros, így az első felvonást a Fehérvár nyerte 2-1-re, a második mérkőzésre szerdán kerül sor az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Eredmény:
Dab.Docler – Sapa Fehérvár AV19 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Fehérvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik