Sport

Balzsay Károly Eb-címért bokszol

Az Európai Boksz Unió (EBU) nagyközépsúlyú Európa-bajnoki címéért lép szorítóba Balzsay Károly, ellenfele az övet birtokló lengyel Piotr Wilczewski lesz.

“Tavaly nyáron kesztyűztem vele, egyszer pedig egy amatőr Európa-bajnokságon, az első fordulóban találkoztam vele, akkor én győztem” – mondta az origo internetes honlapjának a magyar ökölvívó, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka. “Szikár, izmos, jól védekező srác, remek mérleggel, harminc mérkőzésén csupán egyszer kapott ki, tízszer pedig kiütéssel nyert.”

A mérkőzés valószínűleg májusban lesz, várhatóan Lengyelországban, de az Universum klub tárgyalásai miatt a helyszín még változhat.

“Alig vártam már, hogy végre ismét bokszolhassak. Azzal nem akarok foglalkozni, hogy mi lesz, ha kikapok, mert az valószínűleg a profi pályafutásom végét jelentené. Meg fogom nyerni a meccset, mert jó formában vagyok, utána valószínűleg meg kell majd védenem a címet, azt követően pedig kötelező kihívó is lehetek a világbajnoki címért” – tette hozzá a 31 éves Balzsay, aki profiként 23 győzelemnél és 2 vereségnél tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik