Sport

A 46 éves Hasek még egy idényt hokizna

A világhírű cseh jégkorongkapus kizárta, hogy visszatér az NHL-be.

A veterán olimpiai bajnok és Stanley Kupa-győztes játékos a most zárult évadban az orosz profiligában (KHL) érdekelt Szpartak Moszkvában szerepelt, és hét hibátlan meccsével a legjobb volt, míg a 23 győzelmével a negyedik lett a hálóőrök rangsorában. A fővárosi együttes a rájátszás első körében esett ki.

“Határozottan szeretnék még egy szezont játszani Oroszországban. Bajnokságot akarok nyerni ott. Jól érzem magam, jó formában vagyok” – mondta “Dominátor”, aki korábban 16 évet húzott le Észak-Amerikában, az NHL-ben.

Hozzátette: olyan csapatban kíván játszani, ahol első számú kapusként számítanak rá, éppen ezért kizárta annak a lehetőségét, hogy visszatérjen az észak-amerikai profi ligába.

“Az NHL a világ legjobb bajnoksága, de azt mondom: azzal, hogy elhagytam Detroitot, búcsút intettem ennek. Játszani akarok, de nem cserekapusként. És ez Oroszországban lehetséges. Hiszem, hogy képes vagyok még magas szintű teljesítményre” – fogalmazott Hasek, akit összesen hatszor választottak az NHL legjobb kapusának, és kétszer az egész liga legértékesebb hokisa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik