Sport

Djokovics várja Nadalt Indian Wellsben

A szerb teniszező idén 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre, legutóbb Roger Federert verte három szettben, ezzel ő lesz a világranglista második helyezettje.

Novak Djokovics az első szettben nagyon jó százalékkal ütötte be és használta ki az első szerváját, emellett kétszer is el tudta venni Roger Federer adogatójátékát, így 6-3-al behúzta az első felvonást.

A második játszmában az egykori világelső játéka feljavult, sorra ütötte a nyerőket, illetve a fogadása is feljavult, így könnyedén ledolgozta szetthátrányát, következhetett a mindent eldöntő utolsó etap.

Federernek teljesen szétesett a szervája, az első próbálkozásokat rendre elrontotta, a másodikat pedig többnyire Djokovics nyerte, aki újabb három brékelésével 6:2-vel húzta be az utolsó szettet. A 23 éves szerb így bejutott az Indian Wells-i torna döntőjébe, ahol a spanyol Rafael Nadal lesz az ellenfele.

Djokovics idén 17-0-ra áll, azaz még nem kapott ki, a hétfőn kiadásra kerülő világranglistán pedig átveszi a második helyet Roger Federertől. A svájci ebben az idényben 18 megnyert meccse mellett háromszor kapott ki – mindháromszor szerb vetélytársától.

Amúgy nem Federer napja volt a tegnapi, magyar idő szerint vasárnap hajnalban ugyanis Wawrinkával alkotott kettőse alulmaradt a Dolgopolov, Maliss duóval szemben a férfi páros döntőjében.

Eredmények:
Novak Djokovics – Roger Federer 6:3, 3:6, 6:2

páros:
Dolgopolov/Maliss – Federer/Wawrinka 6:4, 6:7 (5-7), 10:7

Az elődöntők összefoglalói:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik