Sport

A Veszprém lelépte a Szegedet

Mocsai Lajos együttese 17 góllal nyerte a férfi kézilabda NB 1 rangadóját, így megnyerte az alapszakaszt.

A mérkőzés esélyese előzetesen is a Veszprém volt, a bakonyi csapat az összes eddigi mérkőzését megnyerte az alapszakaszban, hazai pályán pedig még a Bajnokok Ligájában sem kapott ki. A második helyen álló Pick-Szeged lemaradása négy pont volt a mérkőzés előtt. A bajnokság rangadója egyben nagyszerű felkészülés is lehetett a jövő héten folytatódó BL-re, amelyben mindkét csapat érintett.

A Szeged nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, kétszer is vezetésre tett szert, de a 6. percben már a Veszprém volt előnyben. A vendégek 4-2-es hátrányból még felálltak, 4-4 után viszont 8-4-re elhúzott Mocsai Lajos csapata. Perics nagyszerűen védett a hazaiaknál, az első játékrész végére pedig már nyolcgólos előnybe került csapata (17-9), Vujin négyszer, az Iváncsik testvérek három-három alkalommal találtak a kapuba. Skaliczki László együttesében legfőképpen Katzirz tartotta a lelket.

A folytatásban is megmaradt a veszprémi fölény, Carlos Pérez is pályán maradt, a meccs végére öt gólig jutott. Egy csúnya eset szakította meg a rangadót, Sulics védekezésnél arcon ütötte Katzirzot, az eset majdnem tettlegességig fajult, kettős kiállítás lett a vége. A hazaiakat ez sem vetette vissza, előnyük folyamatosan nőtt, végül fölényes, 17 gólos győzelmet aratott a címvédő.

A forduló többi mérkőzéséről: a Ferencváros együttese könnyedén győzte le a vendég Dunaferrt, a Csurgó egy góllal tudott győzni Mezőkövesden, a PLER ötgólos hátrányból fordított az Orosháza ellen.

Eredmények:

MKB Veszprém – Pick-Szeged 40-23 (17-9)

Veszprém: Perics, Liszkai (kapusok), Császár 4, Eklemovics, Gulyás 3, Iváncsik G. 8, Iváncsik T. 3, Korazija, Laluska 1, Luzsnyikov, Nagy K. 1, Pérez 5, Sulics 2, Terzics 4, Vilovszki 1, Vujin 8 (2). Vezetőedző: Mocsai Lajos

Szeged: Mikler, Tatai (kapusok), Bajorhegyi, Baláz 1, Butenko 3, Grünfelder 1, Herbert, Katzirz 4, Lékai 3, Nagy N., Sulc 3, Teimel, Törő 5 (3), Vadkerti 2, Zubai. Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3

Celebi-FTC – Dunaferr-Alexandra 34-17 (16-6)
Mezőkövesd-Csurgó 26-27 (15-13)
PLER-Orosháza 35-32 (15-20)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik