Sport

A Fehérvár már a döntőben

Elsőként a címvédő Fehérvár jutott be a jégkorong ob I fináléjába, miután pénteken harmadszor is legyőzte a Miskolcot.

Miután az első mérkőzésen csak büntetőkkel tudott nyeri a Sapa Fehérvár AV19 együttese, legutóbb hazai jégen 9-1-re nyertek a koronázóvárosiak, vagyis pénteken Miskolcon már a döntőbe kerülésért lépett pályára a székesfehérvári banda.

Az első harmadban meg is szerezték a vezetést, azonban előbb Waddell, majd Rafaj Attila mattolta Bálizs Bencét, gyorsan fordítani tudtak a miskolciak. Sofron még ebben a játékrészben egyenlített, majd újabb négy gólt ütöttet a vendégek az újabb hazai találatig, végül 8-3-as székesfehérvári győzelem lett a vége.

Sofron István három gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is, oroszlánrésze volt abban, hogy a Sapa Fehérvár AV19 a lehető leghamarabb túllépett a Jegesmedvéken.

Mostani vereségével a Miskolc a negyedik helyen zárt.

A játéknap másik mérkőzésén a Vasas a Jégpalotában győzte le a Dab.Doclert, a fővárosiak végig vezetve húzták be a meccset. A találkozó végén még Sevela kapus kezdett partizán akcióba, Fodor Szabolcs tarolta le a dunaújvárosi hálóőrt aki ezt szerette volna megtorolni, a játékvezetőknek és csapattársainak kellett lefogniuk.

Ob I, elődöntő, 3. mérkőzés:
Miskolci Jegesmedvék – Sapa Fehérvár AV19 3-8 (2-2, 0-2, 1-4)
A párharcot 3-0-s összesítéssel a Fehérvár nyerte.

Vasas – Dab.Docler Dunaújváros 4-2 (2-1, 2-0, 0-1)
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-1 a Vasas javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik