Sport

Ötezer futót várnak a debreceni félmaratonra

Az esemény a nyitóállomása az idén debütáló 4Run Félmaraton-sorozatnak.

Az előzetes nevezések alapján vélhetően közel 5000 indulója lesz szombaton az 1. Rotary Debrecen Félmaraton elnevezésű futóversenynek. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, a félmaratoni távra 10 országból 700-an neveztek eddig, míg az 1361 méteres távra 3300-an. A versenyre – melynek fővédnöke Monspart Sarolta tájfutó világbajnok – még a rendezvény napján is lehet nevezni, ezért is bíznak az 5000-es indulói létszámban a szervezők.

A 1361 méteres, jótékonysági célokat szolgáló futással a szervezők arra emlékeznek, hogy Debrecen 1361-ben, azaz kereken 650 éve kapott mezővárosi rangot. Az ide nevezett 26 csapat közül a távot legnagyobb létszámban teljesítő alakulat egy defibrillátort kap fődíjként.

A félmaraton a Gyulai István Atlétikai Stadionból rajtol, s ott lesz a cél is. Az esemény miatt szombaton reggel 8-tól 14 óráig lezárják majd a Nagyerdő azon részeit, melyen a futók haladnak, így a 15 órakor kezdődő DVSC-Teva – Budapest Honvéd élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésre érkező szurkolók csak 14 óra után közelíthetik meg a stadiont a szokásos módon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik