Sport

Az úszószövetség kifizette az államot

A szervezet csütörtökön utalta el a fennálló, kamatokkal terhelt 22 912 448 forintos tartozást.

A szövetség szerint az összeg tartalmazza a nem úszószakágaknak az Eb-lebonyolítás során keletkezett, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által el nem fogadott számlái ellenértékét is.

Ennek magyarázata: az úszószövetségnek kellett jótállnia valamennyi diszciplináért – jegyezte meg a szövetség, amely közleménye végén hangsúlyozta: “Így a MÚSZ-nak a továbbiakban semmiféle tartozása nincs a 2010-es Európa-bajnokság állami támogatásának elszámolása kapcsán.”

Az állásfoglalás előzményeként Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálatot indított a Magyar Úszó Szövetségnél. Amint erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján fogalmazott: “a kormánybiztosság vizsgálja az úszószövetségnél fel nem lelhető több mint százmillió forintot”.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke (a képen) szerint az elszámoltatási kormánybiztos által felvetett százmillió forint azért nem lelhető fel a MÚSZ-nál, mert a szövetség a pénzt nem kapta meg. Az MTI-hez szerdán eljuttatott levélben Gyárfás külön kitért rá, hogy “az átutalt összegből, az arányok betartása miatt 22,7 millió forintot kell visszafizetni”.

A csütörtöki közlemény ennek a csaknem 23 milliónak a visszafizetéséről szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik