Sport

Vízilabdaklubot támogat a XII. kerület

Hegyvidék-Ybl WPC néven folytatja működését a másodosztályának egyik bajnokesélyese.

A két fél a Csörsz utcai Sportmax 2-ben tartott sajtótájékoztatót, ugyanis a csapat itt fog edzeni és a bajnokikat is itt rendezi majd.

Pokorni Zoltán polgármester megerősítette, hogy továbbra is kiemelten fontos feladatként kezelik a helyi sportélet segítését, ennek része a pólósok támogatása is. Hozzátette, hogy az önkormányzat a költségvetéséből több mint két százalékot, vagyis Pokorni szavaival: “kétszer annyit fordít sportra, mint amennyit a kormány költ az ország sportjára”.

“Nagy elvárásaink nincsenek, nem bajnokcsapatot akarunk, elég, ha jó csapatunk lesz, amely nagy élvezettel játszik” – fogalmazott.

Lévai Balázs klubelnök másként vélekedik, bajnokságot akar nyerni a csapattal.

“Otthont kerestünk magunknak, nemcsak támogatót, és Budapest egyik legszebb kerületével sikerült megállapodni. Színtisztán amatőr alapon vízilabdázunk, itt senki nem kap fizetést, se költségtérítést, a kerület támogatásával talán nullszaldósak lehetünk” – érzékeltette a helyzetet az elnök.

A csapatot majdan – ha már felhagy az élvonalbeli játékkal – erősítheti a háromszoros olimpiai bajnok, a jelenleg Szegeden pólózó Molnár Tamás, aki kerületi lakosként volt jelen a sajtótájékoztatón.

“Tíz percre lakom innen, aktív pályafutásom után számíthatnak rám” – mondta a kiváló center.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik