Sport

450 millió az államtól a Szegedi Olimpiai Központnak

A kormány 450 millió forinttal támogatja a Szegedi Olimpiai Központ fejlesztését.

Mint Bohács Zsolt országgyűlési képviselő a Maty-éri evezős- és kajak-kenu pályán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt években nagyon kevés forrást kapott a központ. A mostani támogatás olyan fejlesztéseket tesz lehetővé, amelyek nélkülözhetetlenek egy olyan színvonalas sportesemény megtartásához, mint az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság.

Szovics Zoltán, az Olimpiai Központ vezetője elmondta: a pénzből kiépül a pálya megfelelő energiaellátása, az épületeket akadálymentesítik, felújítják a céltornyot, a VIP épületet és a lelátókat, bővítik a Motel épületét és a hajótárolót, illetve új öltözőket alakítanak ki.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára elismerően szólt a támogatásról, kiemelve, hogy ezzel minden igényt kielégítő pálya várja majd ismét a hazai és nemzetközi versenyeket.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára elismerően szólt a támogatásról, kiemelve, hogy ezzel minden igényt kielégítő pálya várja majd ismét a hazai és nemzetközi versenyeket. Mint fogalmazott: az augusztusi viadal Szeged környékének idegenforgalmát is jelentősen befolyásolja, ugyanis a mintegy 2000 versenyző és szurkolóik ilyenkor több mint 12 ezer vendégéjszakát töltenek el a helyszínen.

Storcz Botond szövetségi kapitány szintén üdvözölte a támogatást, egyben elmondta, hogy a válogatott felkészülése jól halad. Jelenleg a csapat egésze külföldön edzőtáborozik, három fő csoportban: Csipes Ferencék Antalyában vannak egy férfi kajakos csoport kíséretében, a kenusok Portugáliában készülnek, a legnagyobb kajakos különítmény pedig Sevillában lapátol. Ezt követően áprilistól a válogatott már itthon készül majd, és – ahogy Storcz fogalmazott – a versenyzők már nagyon várják a felújított Maty-éri pálya tesztelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik