Sport

Világcsúcs hármasugrásban

Teddy Tamgho a párizsi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság zárónapján kedveskedett a hazai drukkereknek.

A tavaly a fedett vb-n is rekorddal, akkor 17,90 méterrel győztes 21 éves francia ugró ezúttal másodikra repült nagyon messzire, 17,92 méteres eredménye egy centivel nagyobb az országos bajnokságon két hete elért csúcsánál (17,91 méter).

Később Tamgho negyedik ugrásával bizonyította, hogy nem “kicsúszott eredmény” volt az újabb csúcs, és negyedikre ismét 17,92-re szállt.

A nap slágerszámában a férfi 60 méter fináléjában két veterán vágtázó csillogott, a portugál Francis Obikwelu és a fedett vb-első brit Dwain Chambers különversenye zajlott a Bercy Csarnokban, ahol végül egy hajszállal az athéni olimpia 100 méteres ezüstérmese nyert kiváló, 6.53 mp-es idővel.

A világcsúcs Teddy Tamghótól:

Eközben a téli dobógálán, Szombathelyen Pars Krisztián egészen kiváló, 79 méterhez közeli eredménnyel győzött kalapácsvetésben.

A magyar szövetség honlapja szerint Pars 78,93 méterig jutott, ami az évnek ebben a szakaszában nagyszerű eredménynek számít. A második helyet Németh Kristóf szerezte meg 74,17-tel, a harmadik pedig Hudi Ákos lett 69,42-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik