Sport

Korpási és Rizmajer bronzérmes a birkózó GP-n

A Szombathelyen rendezett kötöttfogású birkózó Golden Grand Prix-n vasárnap is volt okunk örülni.

Korpási Bálint előbb egy török, majd egy román versenyzőt búcsúztatott egyaránt két menetben, a legjobb négy között pedig a japán Hirojuki Simizutól kapott ki két szoros, 1-0-ra elveszített menetben. Az éremcsatát az amerikai Glenn Garrisonnal vívta a magyar, aki remek, magabiztos birkózással szerezte meg a harmadik helyet.

A nap másik érmét szerző fiatal Rizmajer György a 16 között a román Alexucot verte, majd az orosz Roganyint is kiejtette egy akciódús csatában (3-0, 0-6, 2-0). A négy között az üzbég Acskaszov ellen az első két percet nagyon könnyedén, 5-0-lal nyerte, ám a másodikban nem bírt riválisával, s tussal kikapott. A bronzmeccsre Rizmajer szépen összeszedte magát, és az amerikai Rusty Smith-nek esélyt sem adott.

A nap csalódását a 2006-os Európa-bajnok Lőrincz Tamás korai búcsúja jelentette. A 66 kg selejtezőjében nagyon könnyedén nyert, a nyolcaddöntőben azonban a szerb Maksimovic megállította őt.

A magyar csapat ezzel Deák Bárdos Mihály (120 kg) révén egy ezüst-, és három bronzéremmel (Korpási, Rizmajer, Bácsi Péter 74 kg) zárta a Magyar Nagydíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik