Sport

Egy magyar döntős Szombathelyen

A veterán nehézsúlyú (120 kg) Deák Bárdos Mihály személyében egyetlen hazai szereplője lesz a szombat esti döntőknek a birkózó Golden Grand Prix-n.

A nyitónapon négy súlycsoport, a 60, a 74, a 84 és a 120 kg küzdelmeit rendezik meg, s a magyar válogatott legjobbjai közül az ötszörös vb-ezüstérmes, amellett Eb-győztes Deák Bárdos, illetve a 2008-as kontinensbajnok Bácsi mellett az olimpiai második Fodor Zoltán (84 kg) is érdekelt volt, így eredményes napban bízhattak az Aréna Savariába kilátogatók.

A legnehezebbek között több mint egy évtizede a legjobb magyarnak számító Deák Bárdos ezúttal is bizonyította, hogy még mindig lehet rá számítani, a nyolcaddöntőből indulva jutott el az elődöntőig úgy, hogy többek között a világbajnok amerikai Dremiel Byerst is legyőzte. A miskolci birkózó hárommenetes csatában verte – pályafutása során először – az amerikait, aki az utolsó két percben már teljesen elkészült erejével, s megintették passzivitásért. A fináléba kerülésért a török Eb-harmadik Atilla Güzel következett, akit jó produkcióval, két menetben győzött le a magyar birkózó. A döntőben a kazah Nurmahan Tyinalijev lesz az ellenfele.

Bácsi szintén kiválóan birkózott, első két meccsét fölényesen nyerte, s a negyeddöntőben az ukrán Piskov ellen is magabiztosan diadalmaskodott az első elvesztett menetet követően. A döntőbe kerülés a jó forma ellenére nem jött össze, amiért elsősorban magát okolhatja az FTC sportolója, aki az első menetet az utolsó másodpercben figyelmetlenség miatt bukta el 1-1-gyel, a másodikban pedig nagyon feszülten küzdött, s vesztett 1-0-ra.

Fodor Zoltánnak nem sikerült emlékezeteset alakítania, rögtön első meccsén kikapott svéd riválisától, és kiesett.

A délutáni-esti programban Deák Bárdoson és Bácsin kívül még három magyar, Gérnyi Dávid (60 kg), Lám Bálint (120 kg) és Nunajev Juszup (120 kg) lesz érdekelt, miután ők a vigaszágra jutottak.

Az éremcsaták 18 órakor kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik