Sport

Van esélye a magyar ökölvívásnak

Elmúltak már a régi szép idők, Rácz Félix szerint ugyanakkor 2013-ban ismét magasan jegyzett lehet a profi bokszunk.

A Népszava pénteki cikkében annak járt utána, hogy vajon miért jutott oda a magyar profi ökölvívás ahova, a témában pedig Kovács „Kokó” Istvánt, Rácz Félixet, Héder Barnát és Csötönyi Sándort szólaltatta meg.

Kokó elmondta, sajnos a magyar profi bunyó visszakerült oda, ahol a helye van, nincsenek olyan öklözőink, akik az amatőrök és a profik között is a világ élvonalához tartoznának, így nem eladható a sportág Magyarországon. A korábbi amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, aki 2001-ben a WBO világbajnoki övét is elnyerte úgy véli, a magyar piac nem bírna eltartani egy klasszis bokszolót, így számára rendezett gálák veszteségesek lennének.

Rácz Félix elárulta, ő látja a fényt az alagút végén, így ismét belevágott a promoterkedésbe, most 1500-2000 fős sportcsarnokokat tud megtölteni rendezvényeivel. Rácz szerint a magyar ökölvívás 2013-ban ott tarthat, mint az „aranyidőkben”, 2006-ban.

Héder Barna, az RTL Klub sportfőszerkesztője elárulta, Erdei Zsolt és Kovács István korábbi sikereihez elengedhetetlen volt a ZDF csatorna és az Universum közreműködése, ugyanis honfitársaink már sztárok voltak, amikor itthon képernyőre kerültek volna. Hozzátette, az RTL Klub vinné tovább a magyar érdekeltségű meccsek közvetítését, mivel van rá igény.

Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke szerint akkor indult el rossz úton a sportág, amikor Rácz Félix kiszállt az üzletből, mivel példamutató menedzselés is szükségeltetik a sikerekhez. Úgy véli senki sem tudott Rácz helyére lépni. A jelenlegi válogatottból Káté Gyulát és a másfél éve veretlen Bacskai Balázst tartja lépesnek arra, hogy nagy karriert fussanak be.

AJÁNLOTT LINK:

“Sajnos most van a helyén a hazai profi ökölvívás!” (Népszava)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik