Sport

Asztalitenisz-ob: először Kecskeméten

Szombaton és vasárnap 94. alkalommal rendezi meg országos bajnokságát a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

Ahogy az elmúlt években, most is rendkívül nehéz megjósolni a győztesek kilétét. A nőknél egyesben a címvédő Lovas Petra ezúttal is a favoritok közé tartozik, idei nemzetközi eredményei alapján remek formában van. Hozzá hasonlóan eddig válogatottbeli társa, Póta Georgina is kétszer nyert ob-t, tavaly viszont nem sikerült érmet szereznie, így most mindenképpen javítana. A 2010-ben ezüst-, illetve bronzérmes játékosok is ott lesznek a mezőnyben, a második Pergel Szandra, valamint a harmadik Kertai Rita és Ambrus Krisztina szintén reménykedik a hasonlóan jó szereplésben. Bár Tóth Krisztina nem szerepel az indulók között, a korábbi négyszeres győztes Fazekas Mária, a kétszeres ob-első Braun Éva, illetve a 2001-ben diadalmaskodott Molnár Zita, továbbá az ifjúsági vb-ezüstérmes és Eb-győztes Madarász Dóra szereplése mindenképpen garancia arra, hogy parázs összecsapásokat láthatnak majd a nézők.

A férfiaknál biztos, hogy sem egyesben, sem párosban nem lesz címvédés, mivel a tavaly győztes Muskó Péter francia klubkötelezettsége miatt nem tudta vállalni a részvételt, így megbomlik a Vitsek Ivánnal alkotott kettőse is – duójuk az elmúlt három évben nem talált legyőzőre.

Muskó távollétében a világranglistán legmagasabban jegyzett, korábban háromszor bajnok Jakab János, továbbá Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám, Zombori Dávid, Nagy Krisztián, a 2002-ben diadalmaskodott Lindner Ádám, az 1999-ben első Pázsy Ferenc, valamint a 2004-ben és 2005-ben csúcsra ért Fazekas Péter számít esélyesnek a végső sikerre.

Egyesben mindkét nemnél 200, párosban pedig 100 ezer forintot ér az elsőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik