Sport

Szávay Ágnes a jövő héten újra versenyez

Öthónapos kihagyás, hosszú sérüléshullám után indul el a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tornán.

“Úgy érzem, teljesen sérülésmentes vagyok, már alig várom, hogy ismét versenyezhessek” – mondta az MTI-nek csütörtöki elutazása előtt a világranglistán 40. magyar teniszező. “Nagyon bízom abban, hogy jó lesz a sorsolásom, mert a sportág elitje indul a viadalon. Szerencsére a legjobbakat az első körben elkerülöm, mert ők erőnyerők a nyitó fordulóban.”

Szávay hát- és gerincproblémái miatt szinte a teljes tavalyi évet fájdalomcsillapítókkal játszotta végig, és ezért döntött úgy, hogy nem indul az idei első Grand Slam-viadalon, az Australian Openen és a Fed Kupában sem versenyez.

Az Indian Wells-i versenyen szinte a teljes női (és férfi) élvonal pályára lép: az első helyen a ranglista éllovasát, a dán Caroline Wozniackit emelték ki, az orosz Vera Zvonarjova a második és az ausztrál nyílt bajnokság győztese, a belga Kim Clijsters a harmadik.

A tornán Szávay mellett ott lesz a főtáblán az utóbbi időben sikert sikerre halmozó, másodvirágzását élő Arn Gréta is. Arn az idén már nyert egy tornát Ausztráliában, majd a múlt héten negyeddöntős volt Acapulcóban, szerdán pedig Monterreyben bejutott a legjobb nyolc közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik