Sport

Hamarosan itt a balatoni szupermaraton

A Budapest Sportiroda március 17. és 20. között rendezi az idei futószezon első nagyobb eseményét, a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratont.

A versenyen az egyéniben, párban, illetve váltóban induló futók négy nap alatt teszik meg a Balaton körüli 195,4 kilométeres távot. A verseny során az egyéni indulókra naponta átlagosan 50 kilométer futás vár, a párosok tagjai 25-30 kilométert teljesítenek fejenként, a csapatban indulók adagja pedig 16-18 kilométer lesz.

Az esemény idén új távval bővül: a verseny harmadik napján, március 19-én a 42 kilométeres BSI MaratonFüred elnevezésű táv is futható Badacsonytomaj és Balatonfüred között. A Balaton és FélBalaton Szupermaraton ezzel nemcsak ultramaratoni, vagyis 42 kilométernél hosszabb távokat, hanem klasszikus maratoni indulást is kínál a futóknak.

A versenyre Budapestről és az ország valamennyi megyéjéből érkeznek résztvevők, de – az eddigi nevezések alapján – 16 ország 60 futója is rajthoz áll. A legtöbben, tizenegyen Németországból érkeznek, Romániából tíz futó nevezett idáig. Az Európán kívüli kontinenseket hat amerikai és egy japán futó képviseli.

A Balaton és FélBalaton Szupemaraton útvonala gyönyörű környezetben, végig a tó partján, legnagyobb részben a balatoni kerékpárúton vezet. A BSI egyik legkülönlegesebb futóeseményének mezőnye a Siófoki Aranypartról rajtol, majd ugyanoda is érkezik vissza, a négy nap alatt útba ejtve a Balaton partján fekvő településeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik