Sport

Fellebbez és kifizette Somogyit a Pécs 2010

Administrator
Administrator

2011. 03. 01. 15:38

Megfellebbezi a szövetség (MKOSZ) versenybizottságának ítéletét, és kiegyenlítette Somogyi Andrea felé fennálló tartozását a női kosárlabda NB I-ben címvédő Pécs 2010.

Az MKOSZ illetékes testülete február 23-án úgy döntött, hogy a baranyai klubnak március 1-jéig ki kell fizetnie összesen csaknem 22 millió forintos hátralékát Somogyinak és korábbi légiósának, Graziane Jesus de Coelhónak, illetve utóbbi ügynökének. A magyar játékosnak a hírek szerint 1,7 millió, a brazilnak pedig 20,25 millió jár.

“A klub a határozattal szemben jogi képviselője által fellebbezést nyújtott be” – állt kedden a pécsiek honlapján. “A fellebbezéssel egyidejűleg a Somogyi Andreának megítélt összeget – tekintettel a jogerős bírósági döntésre – a klub átutalta az érintett számlájára, az átutalásról szóló banki bizonylatot az MKOSZ részére megküldte. A hivatkozott fellebbezés lényege, hogy álláspontunk szerint a hivatkozott tartozásokkal kapcsolatban az MKOSZ versenybizottságának nincs hatásköre, azok más fórumokon voltak eljárás tárgyai.”

Az állásfoglalás szerint Coelho és Paolo Ronci kapcsán az egyesület keresi a jogorvoslat lehetőségét a tartozás összegszerűségére vonatkozóan. A mecsekaljaiak ügyvédi letétbe helyezik péntekig azt az összeget, amely a játékos Pécsről történt távozása napján a jogos követelése volt. Ez megegyezik azzal, melyről a klub és az ügynök korábban tárgyalt.

A nemzetközi szövetség (FIBA) egy hónapja rendezetlen tartozásokra hivatkozva eltiltotta a Pécs 2010-et új játékosok igazolásától. Február 3-án Rózsa Gábor, a klub ügyvezetője úgy nyilatkozott az MTI-nek:

“A FIBA a teljes járandóságát megítélte Coelhónak, azaz olyan pénzeket is, amelyek álláspontunk és a megegyezésünk szerint nem is jártak volna a játékosnak. Természetesen mint korábban, most is rendezni fogjuk az elmaradást, ehhez azonban kellene egy számla, amelyre hetek óta hiába várunk, enélkül ugyanis nem tudjuk kifizetni a megítélt összeget, mert egy határozatra nem áll módunkban semmilyen pénzt átutalni.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.