Sport

Dániában is nyert az MKB-Veszprém

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati játéknapján öt góllal volt jobb a magyar együttes a Koldingnál.

Ez azt jelenti, hogy a mieink biztosan az első vagy a második helyen végeznek a csoportban, azaz kezdeményezettek lesznek a következő körben.

A Veszprém szenzációsan kezdett, a 7. percben már 5-1-re, a 14. percben pedig 9-4-re vezetett. A BL-góllövőlistát vezető Vujin ezúttal is nagyszerűen játszott, szórta a gólokat. A dán alakulat 11-11-re egyenlített, de aztán ismét a Veszprém diktálta az iramot, a szünet előtti hajrában nem kapott újabb gólt – Fazekas remekelt a kapuban -, viszont lőtt ötöt.

A pihenőt követően a hazaiak megpróbálták gyorsítani a játékot, de a nagy rohanásba hibák is becsúsztak, így az 52. percben már 28-23-ra vezetett a Mocsai-csapat.

A mostani siker – Vujin 12 gólt szerzett – azt jelenti, hogy az éllovas Veszprém első vagy második lesz a csoportjában, és egy másik csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben úgy, hogy a visszavágó lesz a Veszprém Arénában.

Férfi BL, B csoport, 9. forduló:

Kolding (dán) – MKB Veszprém 29-34 (11-16)

A csoport másik szombati mérkőzésén:

Savehof (svéd)-Hamburg (német) 31-34 (18-18)

Az állás: 1. MKB Veszprém 16 pont, 2. Montpellier 12/8 mérkőzés, 3. Hamburg 11, 4. Kolding 10, 5. Savehof 2, 6. Tatran Presov 1/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik