Sport

Húszmilliárdot kaphat jövőre öt látványsportág

A társasági adóból jut a csapatsportágaknak ennyi pénz, legalábbis Szalay Ferenc, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke szerint.

A politikus a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában azt mondta, az állam körülbelül 300 milliárd forintos társasági adóbevétellel számol, de ezt természetesen nem lehet mind sportcélokra költeni.

“Az Országgyűlés által augusztusban elfogadott adótörvények szóban forgó részét az Európai Unió még nem hagyta jóvá” – nyilatkozta a szolnoki polgármester. “A tárgyalások alapján úgy tűnik, hogy az utánpótlás-nevelést, a létesítményfejlesztést, valamint a szakosztály-működtetést nagy valószínűséggel jóváhagyják, azonban a profi sport támogatását nem.”

Szalay kifejtette, ez azt jelenti, hogy az öt látványsportágban (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong) szereplő csapatok nem számíthatnak arra, hogy profi sportolóikat a társasági adó lehetőségeiből finanszírozni tudják majd.

A sportvezető hozzátette, nagy szó, hogy legalább az utánpótlás fejlesztésére és a létesítmények működtetésére lehet pénzt félretenni, de az is biztos, hogy ezek az összegek a 2010/2011-es bajnokság ideje alatt még nem állnak rendelkezésre.

A parlament tavaly júliusban fogadta el a sporttal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló indítványt, amelynek része volt a többi között a társasági adóból levonható sporttámogatás is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik